EN | PL | ES | IT | RO

Securitate cibernetică pentru microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii (IMM)

Cyber MSME


Proiect Instruire

Cyber MSME


Proiect


Reducerea lipsurilor din punct de vedere al competențelor în domeniul securității cibernetice, atât la nivel european, cât și național, pentru microîntreprinderi și IMM-uri

Parteneri


Cyber-MSME (Securitate cibernetică pentru microîntreprinderi și IMM-uri) include șase parteneri din cinci țări (Belgia, Italia, Polonia, România și Spania)

Cartografiere


Cartografierea amenințărilor cibernetice pentru microîntreprinderi și IMM-uri – Definirea amenințărilor, riscurilor, soluțiilor și cunoștințelor legate de securitatea cibernetică aplicată la nivelul întreprinderilor.

Instruirea


Materiale de învățare inovative, cursuri și materiale pentru IMM-uri pentru a oferi personalului informații și abilități în domeniul securității cibernetice

Glosar


Cuvinte și expresii legate de securitatea cibernetică, incluse în conținutul cursurilor furnizate de Cyber MSME.

Noutăți


Noutăți, anunțuri și evenimente legate de securitate în mediul online, precum și noutăți legate de evoluția proiectului.

Proiect


about img

Cyber MSME

Securitate cibernetică pentru microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii (IMM)

EUROPOL raportează că „58% dintre victime sunt firme mici”. În ciuda vulnerabilității crescute, doar 14% dintre microîntreprinderi și IMM-uri sunt pregătite să reacționeze la amenințările cibernetice (“State of Cybersecurity in Small & Medium Size Businesses” Keeper, 2018).

Un alt raport din industrie (“SME Cyberthreat Study”, Keeper, 2019) confirmă că microîntreprinderile și IMM-urile nu sunt nici pregătite, nici conștiente de riscurile cibernetice: 66% dintre persoanele cu factor de decizie major în cadrul microîntreprinderilor cred că este puțin probabil să fie ținta atacurilor cibernetice. De asemenea, 60% dintre IMM-uri nu au un plan de apărare digital. Proiectul Cyber-MSME are ca scop conștientizarea amenințărilor în spațiul cibernetic și protejarea firmei în fața acestor riscuri. Cunoașterea amenințărilor oferă o mai bună protecție a datelor și sistemelor.

CONSORȚIU


team img
team img
team img



team img
team img
team img
Sprijinul Comisiei Europene pentru producerea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, acesta reflectând doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru folosirea informației incluse.
Descriere legală – licență Creative Commons:
Materialele publicate pe site-ul web al proiectului CyberMSME sunt clasificate drept Resurse Educaționale Deschise (OER) și pot fi liber (fără permisiunea creatorilor acestora): descărcate, utilizate, reutilizate, copiate, adaptate și partajate de utilizatori, cu informații despre sursă. de originea lor.